Vi vänder inte bara båtar, vi vänder sinnestillstånd

Många kallar oss ett Förebyggande sjöräddningsföretag.

Eller en "Mental flytväst som alla borde ha men som få tar med sig ombord". Det är vår uppgift att bidra till ett säkert och harmoniskt båtliv.  Neptunias Team består av erfarna coacher, kaptener och ledare som tycker om att få individer, par, familjer och grupper att utvecklas:

Carolina de la Fé

FB 7-behörighet, med med passion för skutor. Har coachat Norska marinkåren på fullriggaren Christian Radich, varit matros på segelfartyg andra kölbåtar samt kört sightseeing-båt i Stockholm.

Sagt om Carolina: ”En jordnära, lyhörd pedagog och van ledare med karisma.”

Christoffer Gardelin

Innehar Klass 8 och snart även Klass 7. Van med de flesta båtmodeller i både lugna och stökiga vatten. Varit maskinbefäl i flottan samt skeppare på en 100-fots lyxyacht Stockholm – Kroatien. Sagt om Christoffer: ”Erfaren och trygg som är fantastisk att ha med sig i båten när man själv är osäker”,

Elisabet Myrby

Erfarenhet från båtcoachning & skepparuppdrag främst på Agapi familje- RIB-båtar. Dipl. ledarskapscoach inom NLP & Agile Talent. Älskar sjön och att få arbeta med individers utveckling. FB + Maskinbefäl Kl 8, Handh av snabba fartyg (HSF).

Sagt om Elisabet: ”Får människor att tro på sig själva, när de själva inte gör det.”

Janne Tylestedt

Uppvuxen i skärgårdsmiljö och har ägt flera olika båtar. Lång erfarenhet av olika uppdrag inom sjötransport med klass 8 och Handh av snabba fartyg (HSF)

Sagt om Janne: “Lugn och trygg och tydlig när han förklarar sån’t som är krångligt så att till och med jag förstår!”

Kevin Liljegren

Brinner för båtlivet och framförallt äldre mahogny racers. Jobbar på AB Sjöexpress & är varvschef på Reimers båtsällskap. Jobbat inom sjöfart och svenska handelsflottan.
Sagt om Kevin: ”Erfaren, trygg med drivkraft att få andra att utvecklas. ”,

Lars Rüdén

Skeppare på SSRS, med lång erfarenhet av att coacha människor i arbetslivet. Varit Båtchef i Flottan, kört och ägt många olika typer av båtar. Spenderar all ledig tid med familj och på sjön.

Sagt om Lars: ”Pedagogisk och bra på att ge feedback och stå stadigt i kritiska situationer”

Lena Mannerfelt

Kört många typer av båtar sedan barnsben. Lång erfarenhet av båtlivet i skärgården och kapten på den egna 92 fots-holländaren, har Handh av snabba fartyg (HSF). Tycker om att hjälpa folk våga övervinna sina rädslor och bemästra något nytt.

Sagt om Lena: “Lugn, metodisk och rådig när situationer är röriga.”

Maria Lannér

Grundare till Neptunia-modellen, certifierad NLP-coach med passion för motorbåtar, upplevelsebaserad inlärning och Afrika.

Sagt om Maria: “Att du Maria var lugn hela tiden, ingen stress, var imponerande. När man åker båt ska man inte stressa har jag lärt mig!”

Mikael Helgesson

Ledare och coach som är uppvuxen på sjön, som hanterat många olika båtar  i många olika situationer och väder, både i Blekinge och i Göteborgs skärgård.

Sagt om Mikael: “ Det blev många praktiska moment för oss att öva på att hantera, Mikael förklarade lugnt och tydligt och fick oss att känna oss bra mycket säkrare.

Omar al Balhawan

Yacht Master med passion för båtliv, med kaptenserfarenhet från både 110 fot segel- och motoryachter för kunder i Medelhavet. Coachar gärna på Franska, Arabiska och Engelska.

Sagt om Omar: ”Mycket lyhörd med förmåga att få andra att utvecklas”

Per Gustafsson

Erfaren lärare och båtförare som brinner för båtlivet och bor på en Princess 65, och jobbar till vardags med att utbilda Porsche-tekniker.

Sagt om Per: ”Pedagogisk, prestigelös och lugn. Nu kan jag äntligen ta ut båten helt själv!”

Ronny Eriksson

Ledare, coach och tekniker med hemvist i Torshälla, Eskilstuna där han coachar kunder och anordnar aktiviteter i området kring Västra Mälaren.

Sagt om Ronny: ”Så bra med alla praktiska övningar! Vi känner oss så mycket säkrare i båten nu”.

Gunnar Carlsson

Gunnar har lång erfarenhet av både segel- och motorbåtars funktionaliteter. Motor, skrov, VVS, installationer och båt-el. Gunnar är även rigg- och segelmakare med erfarenhet som besiktningsman för veteranbåtar i plast. Gunnar hjälper Neptunias kunder med allt som känns krångligt och läskigt inom Marinteknik.

Sagt om Gunnar: “Gunnar är mycket pedagogisk när han förklarar och ger aldrig upp när det gäller riktigt knepiga tekniska utmaningar. Han har lyckats när flera andra professionella yrkesmän inte klarat jobbet.”

Övriga samarbetspartners

 • Avrora – skräddarsyr kapell och dynor genom mallning direkt på båten för bästa passform. Avrora utför även all sort av lagning på kapell, båtdynor eller möbler. Neptunias kunder får rabatt.
 • Kallhälls Marin & Motor AB – Marina med försäljning och service på plats i Kallhäll, Mälaren sedan 40 år tillbaka som idag drivs av Magnus och Maria Österholm. Neptunia står redo när deras kunder behöver transport och coachning i sin nyinköpta båt.
 • Karlbergs Marin – en mycket serviceinriktad marina och verkstad som ställer upp i alla väder och där Neptunia ofta utgår från deras brygga när det körs kurser och aktiviteter från Stockholm City. När deras båtkunder behöver hjälp med coachning i den båt de precis har köpt så står Neptunia redo.
 • Mälaröarnas båtvarv – serviceinriktat båtvarv med lång gedigen erfarenhet och kunskap kring allehanda båtreparationer. Stödjer Neptunia med kunskap och kompetens när det gäller egenkontroll och “gör-det-själv-installationer” i begagnade båtar.
 • Nautilus Boat Club (tidigare Saltsjöns Marinpool) – Dela båt, hyra båt och deläga båt – Nautilus erbjuder tre lösningar för ett enkelt båtliv. Som medlem får man tillgång till ett brett utbud av både segel och motorbåtar – och slipper allt extraarbete det innebär att äga en båt. Nautilus hyr även ut vattenskotrar och en bastuflotte och ger Neptunias kunder rabatt på alla Nautilus tjänster.
 • Oceanlogo är ett företag som erbjuder en digital plattform där du enkelt kan skapa din egen båtlogotyp och sätta den på allt från båtdekaler till kläder och annat för ditt båtliv. Neptunias kunder får 15% rabatt på alla beställningar. Är du intresserad, maila vår båtcoach Lena Mannerfelt-Holm.
 • Rörstrands Båtklubb – sponsrar kvinnliga medlemmar i klubben som vill gå Neptunias båtkurser och coachning.
 • Sjölotsen - utbildare som kör både teoretiska och praktiska kurser. 
 • Stockholm Marin på Bullandö – Med 40 års erfarenhet av båtförmedling och välplacerade centralt i Stockholms mellanskärgård – oavsett du ska köpa eller sälja båt blir det en trygg affär. Neptunia står redo när deras kunder behöver transport och coachning i sin nyinköpta båt.
 • Svenska Kryssarklubben – kör Neptunias individuella båtcoachning för sina medlemmar.
 • Neptunia hjälper även kunder till bl.a. Ericsson Marin, Flipper Marin, Marin Depån, Vått, Nimbus och HOC Yachts.